Vreti sa mergeti intr-o vacanta speciala?

De fapt nu intr-una singura ci chiar in doua...

Astazi va propun tuturor sa incercam sa calatorim un pic altfel; desigur, cu totii am avut parte de fel si fel de vacante speciale dar cu siguranta au fost unele care ne-au ramas intiparite in minte si pe care le retraim cu placere si chiar cu emotie, din cand in cand, atunci cand le scoatem la suprafata din ungherele memoriei si revedem cu ochii deschisi locurile prin care am fost, obiectivele pe care le-am vizitat sau ne napadesc iar sentimentele pe care le aveam fata de persoana care ne-a insotit in acea excursie.

Vi s-a intamplat? Mai mult ca sigur...si sunt emotii placute pe care ai vrea sa le retraiesti mereu atunci cand alegi o anumita oferta turistica de la agentiile care iti ofera orice destinatie de la circuite cu autocarul in Bulgaria pana la circuite cu avionul in Caraibe, Dubai sau orice alta destinatie europeana sau pe care ti-o poti imagina  pentru o vacanta exotica.

In acest context am ales astazi pentru voi doua destinatii excelente pentru aceasta perioada a anului, inspirat fiind de oferta agentiei CND Turism.

Maramures - Borsa


Din multitudinea de oferte turistice pe care le gasim la o simpla cautare online, am ales ca o prima destinatie una romaneasca pentru ca pur si simplu consider ca romanii inca mai au de descoperit Romania. 
Maramuresul este renumit pentru pastrarea unor obiceiuri si traditii specifice iar prin comunele din apropiere de Borsa, acolo unde va propun astazi sa calatoriti, inca mai pot fi vazuti sateni care poarta cu mandrie portul popular de odinioara!


Ce poti sa vizitezi in Borsa si imprejurimile ei?


Ar fi multe de vizitat dar va prezint acum doar trei atractii:

  • partiile de schi - nu la fel de renumite precum cele supra-aglomerate de pe Valea Prahovei dar aflate intr-un decor mult mai spectaculos si oferind turistilor tocmai aceasta lejeritate cu care poti schia pe ele; aici se gaseste si una dintre cele mai lungi trambuline naturale de sarituri cu schiurile din Europa - 113 m. In plus, in zona sunt piscuri cu zapezi vesnice, acolo unde chiar si in plina vara poti face oameni de zapada!
  • lacul Iezer - un lac glaciar care are forma Romaniei si care face parte dintre singurele forme naturale incarcate de o atat de multa simbolistica, pe langa Sfinxul din Bucegi! 
  • manastirile de lemn, o traditie maramureseana, iar aici le puteti admira in toata splendoarea lor, la ele acasa. 

In plus, asa cum am spus, traditiile si obiceiurile, laice sau religioase, se impletesc la tot pasul in intreg judetul, nu numai in zona Borsa; v-am propus insa aceasta destinatie si deoarece, pentru o perioada de 5 zile, un loc de cazare la un hotel de 3 stele costa incepand de la doar 255 de lei, asa cum veti gasi afisat pe site-ul CND Turism. 

New York, New York...


Pare uriasa trecerea de la Maramures la New York, la fel ca si distanta, nu? Ei bine, rapperului Snoop Doggy Dog nu i s-a mai parut astfel atunci cand si-a facut un check-in la Bogata, judetul Maramures, in loc de Bogota, acolo unde se afla el de fapt. Si, daca tot a promis ca va veni in Maramures in urma gafei devenite virale (agentii lui deja organizeaza deplasarea, care se doreste a fi si un eveniment de PR pentru rapperul american) de ce sa nu ii facem si noi o vizita in America si sa ne facem check-in la...New York?


De ce New York?


New York a devenit faimos nu numai ca urmare a atentatelor de la 9/11. New York este un oras cosmopolit, mereu in schimbare, locul unde moda (ati vazut "Sex and The City", nu?), muzica (multe dintre clipurile muzicale sunt filmate pe strazile New York-ului datorita varietatii de peisaje urbane) sau filmul ("Men in Black", "Spiderman" sau "Wall-Street" dar si preferatul meu, "Leon - The Professional" alaturi de multe altele au fost filmate aici) se regasesc la ele acasa.
In plus, o serie de emisiuni de tip reality show au fost realizate La New York - va amintiti celebrul serial "The Apprentice" ("Ucenicul")? Multe dintre scene erau filmate in New York, in celebrul Trump Tower de pe Fifth Avenue din Manhattan, locul unde actualul presedinte american (nu ati fi pariat pe el, nu?) rostea celebra replica - "You're fired!".
Apropos, daca tot am amintit de Trump Tower, acesta este unul dintre obiectivele de neratat in New York. Nu pentru ca acolo locuieste Donald Trump (chiar, oare se va muta la Casa Alba sau...?) ci pentru ca este intr-adevar o minune a arhitectonicii de tip sky scraper americane. Si, daca tot sunteti cu capul in nori (la propriu!), faceti-va timp sa vizitati si alti zgarie nori renumiti, asa cum este Empire State Building, cladirea de pe care isi ia mereu avant sa se arunce in tumultul orasului, in cautare de raufacatori, personajul Spider Man!

Alte atractii pe care nu aveti voie sa le ratati in New York:

  • Statuia Libertatii - amplasata in Portul "Liberty Island", a fost daruita Statelor Unite de catre Franta cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la independenta si a fost inaugurata in 1886 de catre presedintele Grover Cleveland.
  • Times Square - amplasata la intersectia Broadway cu Seventh Avenue, este cea mai cunoscuta intersectie din America. Prin Times Square trec zilnic peste 300.000 de localnici si turisti dar uneori cifra atinge si 480.000! 
  • Memorialul de la 11 Septembrie - este un loc incarcat de emotie, unde acum 15 ani si-au pierdut viata atatia civili in atentatele care au schimbat istoria lumii contemporane cu tot ceea ce inseamna ea acum. 

V-am convins? Daca totusi doriti orice alte destinatii, cautati-le pe pagina cu vacante speciale CND Turism. Cu siguranta veti gasi acolo multe alte locuri pe care probabil nu va gandeati ca le puteti vizita cu un pret atat de avantajos!


Articol scris pentru competitia Super-Blog 2016.
Sursa foto: arhiva personala si www.vacantespeciale.ro

Comentarii

  1. Am fost la New York pe vremea când "Gemenii" erau înca în picioare. Erau frumosi vazuti de la distanta. Alfel, îti rupeai gâtul sa-i "ajungi" pâna în vârf. Din tot ce am vizitat, cred ca cel mai mult m-au impresionat "Wall of Honor" si Muzeul de pe Ellis Island.

    RăspundețiȘtergere
  2. E bine ca ai apucat sa ii vezi... :-) mare noroc ai avut!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Transformă-ți grădina într-o oază de relaxare cu Biano!

O zi din viata unei stampile datiere (sceneta in trei acte)

Cum am invatat sa vorbesc "retelistica"...