Prețuiește femeile de Ziua Internațională a Femeii

 În fiecare an, sărbătorim Ziua Internațională a Femeii pe 8 martie. Este o zi specială în care comemorăm realizările extraordinare ale fiecărei femei. Este o sărbătoare globală și mai mult de 19 țări onorează femeile pentru drepturi egale. Îmbrățișăm fiecare femeie, indiferent de aspect, credință, rasă, etnie, sex sau identitate sexuală sau dizabilitate. Femeile sunt frumoase și puternice din toate punctele de vedere și pot realiza tot ceea ce cred în ele însele.

Femeile au luptat pentru drepturile lor și s-au remarcat în plan social, politic, economic sau cultural. Ziua Internațională a Femeii este importantă pentru că acum mai bine de 100 de ani, femeile au ieșit din mulțime. Primul lor marș a fost despre încetarea condițiilor dăunătoare la locul de muncă, a drepturilor egale, a egalității de remunerare și a încetării exploatării. Femeile doreau să fie văzute nu doar pentru frumusețea lor, ci și pentru inteligența lor. Femeile au multe calități, dar uneori bărbații cred că nu se potrivesc în unele locuri de muncă.



O scurtă istorie despre Ziua Internațională a Femeii

Cincisprezece mii de femei au mărșăluit în New York City în 1908 pentru a protesta împotriva exploatării și a condițiilor rele de muncă.

Femeile au ieșit în stradă pentru a cere să le fie micșorată ziua de muncă, pentru a avea salarii mai bune, drept la vot și încetarea exploatării copiilor pentru muncă. Sloganul lor era “Pâine şi Trandafiri”, pâinea simbolizând securitatea economică iar trandafirii, o îmbunătăţire a calităţii vieţii lor. Mișcarea socialistă a luat măsuri pentru această revoltă, Partidul Socialist din America a stabilit ca ultima duminică a lunii februarie să devină Ziua Naţională a Femeii.

Astăzi, pe 8 martie sărbătorim ziua Internațională a Femeii, ca recunoaștere a egalității dintre sexe, succesul femeilor din domeniile politice, economice, sociale, în știință și nu numai.

Sărbătorește Ziua Internațională a Femeii cu o bijuterie de la Carlette Jewellery

Carlette Jewellery este brandul de bijuterii creat pentru a celebra frumusețea, puterea, creativitatea și inteligența femeilor. Aici, la Carlette, vrem să arătăm că fiecare fată este excepțională și merită să fie prețuită în fiecare zi, nu doar pe 8 martie. Bijuteriile Carlette sunt unice, îndrăznețe, dar totuși sofisticate. Dorim să oferim femeilor încrederea de care au nevoie pentru a purta piesele noastre de bijuterii remarcabile. Când porți Carlette, meriți toată atenția din partea mulțimii. Toate privirile vor fi ațintite asupra ta, iar personalitatea ta unică se va face remarcată în orice circumstanță. Trebuie să crezi în tine.

De-a lungul anilor, femeile au fost văzute ca fiind inferioare bărbaților în multe privințe. Chiar și astăzi, unii bărbați nu cred că femeile pot face parte din anumite industrii, dar este clar că se înșală. Acum suntem liderii țărilor în care femeile nu puteau vota. Acum suntem liderii corporațiilor; în ciuda faptului că eram restricționați unde am putea lucra. Avem drepturile pe care le visau bunicile noastre în țări precum Australia, dar nu avem egalitate. Cu toate acestea, majoritatea femeilor din întreaga lume nu sunt la fel de aproape de acest obiectiv. Unele femei încă se luptă să aibă drepturi egale ca bărbații, dar unele lucruri nu se vor schimba niciodată din cauza politicii sau a religiei. Este greu să schimbi gândirea unui bărbat, dar femeile au demonstrat că sunt capabile de lucruri mărețe de-a lungul anilor. Dar împreună, suntem mai puternice. Trebuie să le dovedim altora că mintea unei femei este nelimitată în idei grozave, iar tu poți fi cel mai bun prieten sau dușman al ei. Femeile sunt înțelepte și știu când să acționeze. Suntem mai cumpătate, mai calme decât bărbații și nu facem pe cocoșii pentru a ne impune. Femeile au o minte mai strategică și analizează cu atenție situația înainte de a acționa.

Femeile merită să fie prețuite și iubite în fiecare zi, nu doar de 8 Martie. Spune-i mamei tale, surorii, prietenei, iubitei sau soției cât de mult o iubești în fiecare zi și arată-i cât de specială este. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Transformă-ți grădina într-o oază de relaxare cu Biano!

Cum am invatat sa vorbesc "retelistica"...

O zi din viata unei stampile datiere (sceneta in trei acte)