Ce este moda...?

Moda. Cunoasteti cuvantul, cunoasteti si conotatiile. "A fi la moda" e un must in zilele noastre. Si totusi...
Ce este de fapt moda? De ce din cand in cand asistam la deliruri colective in materie de imbracaminte sau de coafuri?
Ati observat? Anul asta se poate blugii rupti in cur, intre picioare, pe picioare si la glezne. Nu conteaza ca tipelor care ii poarta li se vad chilotii si parul de pe picioare printre gauri, ce e important e ca...e la moda sa porti asa ceva.
Acum cativa ani erau "la moda" pantalonii de piele sau de imitatii de piele. Nu conta cat de "balsoi" era "Bastanova" care-i purta, nu conta ca ii stateau pantalonii aia ca pe gard, la uscat, sau ca pe butoiul de bere, important era ca...era la moda sa porti asa ceva.
Cat de des suntem influentati de moda? Destul de des - cel putin o data pe sezon. Moda este de fapt un aranjament, o conventie sociala, un delir colectiv care spune "hai sa purtam toate tipele tampeniile aste de haine ca daca purtam doar una din noi incep tantalii astia sa rada".
Vara asta a fost delirul "hai sa purtam toate niste zdrente rupte in cur!". La iarna, probabil, o sa fie delirul -"hai sa purtam ciorapi flausati trasi peste cizme!". La primavara vom auzi delirul "hai sa purtam pe cap palarii in forma de cuib de randunica, gata gainatat!" iar apoi in vara vom auzi delirul "hai sa ne imbracam toate in saci de rafie!".

Moda este un cacat. Imprastiat.
Poarta ce iti vine bine, nu ce e "la moda".


Comentarii

  1. Bine că nu mă pasionează nimic legat de modă. Aș muri de foame cu portofelul gol, dar cu pălăria găinățată pe cap.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Transformă-ți grădina într-o oază de relaxare cu Biano!

O zi din viata unei stampile datiere (sceneta in trei acte)

Cum am invatat sa vorbesc "retelistica"...