Fior timid

Lucram la o multinationala de ceva timp. Stateam la biroul meu corporatist al unei firme corporatiste situata intr-o cladire de birouri corporatista si incercam sa imi fac cat mai bine treaba pentru un salariu "decent" daca ii intrebai pe sefi dar "niciodata indeajuns" daca ma intrebai pe mine. Ritmul de lucru era unul destul de intens si abia apucam sa schimbam intre noi un "salut" fugar la lift, restul timpului petrecandu-ni-l cu ochii in ecranul desktopurilor. Optimizam pagini, aplicam tehnici SEO on page si off page, cumparam publicitate si achizitionam sau plasam linkuri utile pentru a creste traficul catre paginile web ale clientilor nostri din lumea intreaga. 
Era frumos si incitant, dar destul de time consuming, ca sa ma exprim asa, in limbaj corporatist.
Nimic nu prevedea ce urma sa se intample...

...

In ziua aceea eram mai multumit decat de obicei - reusisem sa cresc traficul catre pagina clientului cu peste 25% in ultima luna, multumita noilor tehnici de optimizare pe care le aplicasem. Nu ma asteptam sa fiu felicitat (era, cum ar fi zis sefii, o sarcina indeplinita si nu un mare succes) dar ceea ce am vazut cand ma indreptam catre bucatarie sa imi fac o a sasea cafea pe ziua aceea (!!!) m-a facut sa ma simt pe loc ca si cum as fi primit cea mai mare apreciere pentru munca mea la acea firma.

Am vazut-o, ca prin vis, pe EA.



Nu stiu cum de o "ratasem" pana atunci, ca doar in pauze imi fugeau ochii dupa toate "fustele" din firma. S-o fi angajat astia saptamana trecuta atunci cand am fost la conferinta aia din Londra? 
Nu mai conta. Era EA si am stiut din acel moment ce inseamna sa te indragostesti la prima vedere!

...

- Buna, eu sunt Catalin! Tu trebuie sa fii noua noastra colega...
- Adriana. Da, am fost angajata saptamana trecuta. 
- A! Eram plecat la o conferinta in Londra. 
- Interesanta?
- Nu la fel de interesanta ca tine!

A zambit frumos si si-a reluat cuminte munca ei corporatista din firma corporatista situata in cladirea cu spatii de birouri corporatiste.

Aici am dat-o in bara rau de tot. Replica mea stricase tot momentul si mi-am dat seama de greseala pe care aveam sa o fac inca din momentul in care am deschis gura sa dau cu bata in balta. Eram insa pe "pilot automat" si rosteam mereu fraze ieftine sau replici de agatat colegele de pe etaj. Mare idiot...

...

Meta tag-urile, alt-images si linkurile trecusera pe planul doi. Nici macar cresterea aia de o vazusem cu cinci minute inainte in Analytics nu mai era ce imi doream. Trebuia sa repar cumva situatia...
Cum repari situatia cu o fata ca EA atunci cand dai la modul cel mai serios cu bata in balta?

...

IM Chat

Catalin: Esti? :-)
Ramona: ?
Catalin: ! 
Catalin: fii atenta!
Catalin: daca te certi cu cretinul ala de barbat-tu, cu ce te-ar putea face sa il ierti?
Ramona: un cadou de 500 E
Catalin: zi, ma!!!
Ramona: nu stiu, cu un buchet de flori, ceva...
Ramona: lasa-ma, am treaba, pa!
Catalin: k, 10x!

...

Asadar...fetele se impaca cu flori? Sa ii cumpar o floare? Sau poate chiar doua... Nu mai cumparasem niciodata flori si in plus eram si tare zgarcit, desi Adrianei imi venea sa ii iau un camion de flori, ca in cantecul ala al lui Mateo...

...

IM Chat

Catalin: auzi?
Ramona: din '87!
Catalin: ?
Catalin: ???
Ramona: lasa-ma, ce vrei? am treaba!
Catalin: cate flori?
Ramona: 3, 5, 7, cate vrei...
Catalin: 7???
Ramona: vin la tine! ma vad astia ca vb pe chat!

....

A venit.

- Bai, Ramona, vreau si eu sa iau niste flori unei tipe si nu stiu cum naiba sa fac. De ce mi-ai dat numere impare? Sau le spuneai tu din doi in doi asa?
- ???!!!???
- Zi, ma, ceva, daca tot ai venit la mine la birou! Ramona, esti bine?
- Tu nu ai luat in viata ta nimanui flori?

NU luasem. Nici macar profelor la scoala...

- Ei, ba da, cum sa nu iau. Am luat flori cate nu ai primit tu in viata ta. Zi-mi cu numerele alea ce e?
Cate iau? 4-5?
- Hai, te las, am treaba!
- Zi, ma!!!
- Nu oferi flori in numar par. E un obicei, oferi numar impar de flori. 
- De ce?
- De aia! Cui vrei sa oferi?
- Am eu pe cineva!
- Te-ai indragostit de vreuna? Lu' Alina aia de la contabilitate?
- NU, ma! 
- Veronica? Zi, vrei sa ii iei lu' Veronica! Hahaha!

Mi-am dat seama ca Ramona, desi avea silicoanele alea mari de atragea privirile tuturor din firma, nu dadea pe dinafara de inteligenta. De aia ma si imprietenisem cu ea - easy catch for a guy like me! Doar sa nu afle barbat-su!

...

Dupa ce a plecat siliconata m-am apucat de cautat singur pe net o florarie mai aproape de noi. Da' cand naiba sa merg sa cumpar florile, ca nu puteam lipsi de la birou. Si dupa orele de program inchideau florariile si eu tocmai ce dadusem cu bata in balta - aveam nevoie de o solutie rapida. Ceva sa pot comanda...la pachet! Gata, flori la pachet! 

...

Google Search

"flori la pachet"


Niciun rezultat. 

IM Chat

Catalin: !!!
Ramona: ?
Catalin: cum se cheama cand iti aduce florile acasa?
Ramona: livrare la domiciliu. Cauta "flori online", berbecule! Faci SEO sau ce dracu' faci tu la firma asta?

Eram capricorn...si da, faceam SEO...in English! Ma rog, siliconata se dovedea mai documentata decat mine la capitolul asta. O fi oare mai desteapta decat silicoanele alea?

Google Search (again!)


Tocmai ma uitam prin rezultate si rasfoiam paginile cand...

IM Chat

Ramona: vrei sa-mi iei mie flori, banditule? 
Catalin: ...
Ramona: nu-mi lua ca ma duc diseara direct acasa si ma asteapta ala cu harletul si sacul cu var daca intru cu flori pe usa!
Catalin: naspa!

NU. Nu era mai desteapta decat silicoanele...puteam sa jur!

IM Chat

Ramona: Ia-i niste flori de la Olla. Au acolo niste aranjamente frumoase. O sa o impresionezi!
Catalin: Olla.ro?
Ramona: Da. Olla Floral Art. 

Nu era proasta deloc... :-) 
....

Google Search

"Olla Floral Art"



Arta florala? Bun, imi zic in sinea mea...
Dupa zece minute de admirat aranajamente florale, dintre care cel mai mult mi-au placut cele care foloseau ca suport buturugi miniaturale sau cesti de cafea ori ibrice de portelan, m-am decis (poate si numele m-a atras mult) asupra unui aranjament floral pe care Olla il denumise "Fior timid". Deveneam romantic? Incepeam sa ruginesc, zau!



Aveam noroc - atunci aveau aranjamentul disponibil la livrare in aceeasi zi. Am plasat repede comanda si pana la finalul programului mi-a fost livrat "produsul", la intrarea in cladire, asa cum specificasem expres (nu voiam sa intre curierul in firma). Am pus intre ghilimele pentru ca asa s-a exprimat curierul ("aveti un produs") dar pentru mine era de fapt prima floare pe care aveam sa o ofer vreodata unei fete. Eram mai emotionat decat orice fior timid posibil... Am intrat in lift si am apasat butonul pentru etajul 10. Abia asteptam sa ii vad reactia cand aveam sa ii ofer "produsul"...imi imaginam cum voi veni pe la spatele ei, sa o surprind, cum ma va saruta pe obraz si se va imbujora, cum voi pasi triumfator, in privirile admirative ale colegilor mei corporatisti catre biroul meu corporatist din firma corporatista cu sediul in...

S-a deschis usa liftului...era EA. Terminase programul si mergea acasa. Ne-am privit scurt. Zambea. S-a uitat la "produs". M-am uitat la ea. Fastacit i-am pus "fiorul timid" in brate am iesit si am auzit inchizandu-se usa la lift; m-am grabit, fara sa ma uit in urma, sa ajung, ca un copil care facuse o boacana, la mine la birou. Avem de optimizat pagini, de crescut traficul organic, de analizat meta-tag-uri, de...

- Multumesc! Nu trebuia. Stiam ca esti un Don Juan, cel putin asa mi te-au descris fetele, si te-am luat ca atare. 

NU plecase???

- Aaa...

M-a sarutat pe obraz si mi-a spus simplu "ne vedem maine!".

Acum iar imi pareau paginile de la Analytics familiare. Am ramas o ora peste program sa termin ce aveam de terminat, dar a meritat. 
Cum de nu am stiut eu efectul florilor asupra fetelor? Si mi se mai spune Don Juan!!!

IM Chat

Ramona: mare tampit esti!
Catalin: ia mai lasa-ma in pace ca am treaba!

Nota: Acest articol a fost scris pentru proba Olla a competitiei Super-Blog 2016. 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Transformă-ți grădina într-o oază de relaxare cu Biano!

O zi din viata unei stampile datiere (sceneta in trei acte)

Cum am invatat sa vorbesc "retelistica"...