O zi din viata unei stampile datiere (sceneta in trei acte)




Actul I



Biroul administrativ al unei importante companii de import-export romanesti. Protagonisti – o tusiera normala de birou si o stampila datiera Printer S220  Green Line dater de la firma Colop:

Personajul principal - stampila datiera Colop - Printer S220 Green Line dater


Tusiera (uscata si plictisita): Si…ce-ai mai facut azi? Te-am asteptat toata ziua…

Stampila datiera Colop (usor afectata, intinzandu-si formele perfect slefuite, ideale pentru utilizare intensa, creata parca special pentru utilizatorul ei, lucrator la achizitii): Azi am avut o zi activa – de dimineata si pana acum am stat toata ziua cu „seful” in depozitul mare unde am datat noile produse care au venit azi dimineata! Ne-a luat ceva timp, dar bine ca am reusit sa terminam pana la finalul programului. Seful mormaia mereu despre cat de multe produse sunt si cat de repede trece timpul. Trebuia sa terminam totul pana la ora la care veneau camioanele asa ca am depus si eu tot efortul! Noroc ca acum folosim un tus special de la Colop  care tine mai mult decat cel pe care ni-l furniza cealalta firma. A! Azi am luat cu noi si tusiera mea de rezerva – la cate produse sunt, n-ar fi putut mereu sa vina sa ma inmoaie in tusul tau – am fi pierdut timp pretios. M-ai asteptat mult?

Tusiera (prefacandu-se indiferenta dar curioasa): Nu chiar...o zi intreaga! Ce produse?

Stampila datiera Colop (entuziasmata, netezindu-si cauciucul premium inscriptionat de pe "picior"): Ei, cum ce produse? Nu stii? Au adus noile varietati de ciocolata belgiana! O splendoare – am muncit toata ziua la stampilat cutii cu pachete de ciocolata, pe sortimente. Sa fi vazut noile ambalaje – deosebite! Mai ca iti era mila sa te asezi pe ele, asa frumos erau desenate... Dimineata am pus data pe cutiile cu ciocolata amara (amara mai era!), dar dupa amiaza m-am mai indulcit – m-am ocupat de pachetele de ciocolata cu lapte si nuca de cocos! Yammy!!!

Tusiera: Mda...te-ai indulcit... Frumos. Zi mai bine ca s-a indulcit seful tau pe ascuns ca sa nu il vada seful mare! Daca il mai prinde mancand ciocolata pe furis cred ca de data asta nu il mai iarta si il trimite la nutritionist! Apropos...in ce data suntem azi? Stiu ca pe 17 trebuia sa imi schimbe tusul...

Stampila datiera Colop (ridicandu-se, mandra): Uite-aici, pe “piciorul” meu – 15.10.2017!

Tusiera (nedumerita): 2017???

Stampila datiera Colop (silabisind): Cinci-spre-ze-ce oc-tom-bri-e do-ua-mii sap-te-spre-ze-ce! Cum iti zic! Eu mereu trec data corecta pe ambalaj! Sunt fixata in fiecare dimineata la secunda!

Tusiera (pentru ea): Asta iti mai lipsea, un secundar…



Actul II



Acelasi decor, aceleasi personaje; in scena intra si stampila de firma Colop Printer R30 de culoare rosu Ferrari. Aceasta se afla pozitionata pe birou, langa agenda sefului de la Administrativ, asa cum ii sta bine unei stampile ce reuseste sa confere distrinctie si autoritate inca de la prima vedere, gratie formei ei circulare, completata perfect de carcasa de culoare rosie. Atipise si s-a trezit auzind dialogul, prin vis.

Stampila de firma Colop (cu un glas somnoros dar autoritar, catre datiera): Ce data zici ca ai trecut pe noile loturi de ciocolata, soro?

Stampila datiera Colop (mandra ca o baga in seama stampila sefului cel mare): 15.10.2017! Asta scrie pe “piciorul”meu! Uite!

Stampila de firma Colop (uitandu-se la “piciorul” suratei, apoi in agenda sefului cel mare, deschisa pe birou): Ceva nu e in regula. Suntem in 15 octombrie, dar anul e gresit! La seful in agenda scrie 2016, nu 2017. Si, ca sa fiu cinstita cu tine, parca mai degraba as avea incredere in agenda sefului meu cel mare decat in cum te-a programat pe tine seful tau cel mic!

Stampila datiera Colop (suparata): Soro, uite care e treaba! O fi seful tau mai mare decat seful meu dar nu iti permit sa spui nimic urat despre el! In fiecare dimineata vine mai devreme la birou, ma ia, ma programeaza „la secunda”, apoi ma inmoaie in Tusiera; dupa aceea mergem pe teren, in depozitul de primire a produselor. Acolo stampilam totul pana la pranz cand vine in inspectie seful tau ca sa verifice daca am pus corect data pe produse! Niciodata nu i-a reprosat nimic, ba dimpotriva, l-a felicitat pentru ca se misca foarte rapid si face totul ca la carte! Iar astazi, ce sa vezi, „surpriza”: seful tau nu i-a reprosat nimic sefului meu!

Stampila de firma Colop (cu un aer superior): Auzi, „soro”? Uite cum sta treaba – te-oi pricepe tu sa pui data pe ambalaje, dar eu ma pricep sa stampilez contractele de milioane de Euro! Seful meu le semneaza iar apoi ma pune sa le stampilez! Si sa stii ca nu a gresit niciodata cu o virgula! Si dimineata am stampilat un contract pe care era trecuta data de azi: 15.10.2016.

Tusiera si stampila datiera Colop (impreuna, nedumerite): 16?

Stampila de firma Colop (cu acelasi aer superior): 16!



Actul III



Stampilele s-au intors cu spatele una la alta in timp ce Tusiera incearca sa le impace. In scena intra si stampila electronica JetStamp 970 de la Colop, o stampila pretentioasa, care stia sa se descurce si fara Tusiera de birou intrucat opera cu ink-jet. In plus, stia sa puna nu numai date sau logo-uri ci chiar si coduri de bare, ceea ce o facea sa fie o stampila de referinta pentru toate celelalte surate ale ei. 

Tusiera (catre stampila datiera, aratand spre celalalt colt al camerei): Nu va mai certati. Haideti sa...intrebam o prietena... (Aratand spre stampila electronica) Intreab-o tu!

Stampila datiera (neauzind pe Tusiera, inca bosumflata): Toata ziua am muncit pentru a pune data de azi, adica 15.10.2017, pe toate produsele – nu m-a interesat ca era ciocolata amara sau ciocolata cu lapte, aceeasi data am pus pe toate cutiile! Sa nu-mi spuneti acum, dupa ce am trudit in depozit pana seara, ca am gresit toate datele si maine trebuie sa o iau de la capat!

Tusiera: Hai, intreab-o! Fa ce-ti spun! As intreba-o eu, dar nu mai vorbesc cu ea inca de cand am realizat ca foloseste tehnologie ink-jet cu imprimare non-contact! Ba mi-a si spus de la obraz ca nu are nevoie de mine pentru ca este, auzi tu, o stampila de noua generatie!

Stampila datiera (care fusese neatenta pana atunci, intorcandu-se, nedumerita): Cu cine zici ca nu vorbesti?

Tusiera: Ei, cu cine? Cu stampila electronica! Intreab-o tu, ea stie sigur in ce data suntem!

Stampila electronica (dupa ce a auzit intreaga conversatie, placida): Suntem in 2016! Stampila datiera pune doar data expirarii produsului, nu data primirii. De asta se ocupa stampila cifriera heavy duty... Culcati-va ca maine o luam de la capat!


Scena de final



Stampilele cu tus iau o figura lamurita – deci asta era misterul! Stampila datiera stampilase toata ziua pe cutiile in care se aflau bucatile de ciocolata data expirarii produselor pe care le primea. Era normal ca „piciorul” ei sa arate mereu data expirarii din 2017! Desteapta mai era si sora lor din „noua generatie”...
Se dusera cu toate la culcare. Stampila datiera se mai uita o data la "piciorul" ei. 15.10.2017... Ciudat, foarte ciudat. Adormi cu gandul ca a doua zi va trebui sa aiba o discutie cu seful ei, sa se lamureasca in privinta datei. Dar mai intai sa termine de stampilat cutiile acelea care venisera in seara respectiva tocmai din Marea Britanie. Oare ce contineau?


Daca v-a placut articolul si vreti sa aflati mai multe despre actorii scenetei va trebui sa accesati pagina lor de Facebook sau pagina lor de web. Aici sunt postate zilnic noutati, atat din viata protagonistei noastre principale, stampila datiera, dar si din viata tuturor celorlalti protagonisti ai scenetei, alaturi de multi, multi altii - stampile, tusuri, tusiere. Cine stie pe cine veti ajunge sa indragiti?

In rolurile secundare:
Stampila Colop Jet Stamp 970 electronica

Colop Printer R 30 rosu






Nota: Acest text a fost scris pentru proba Colop a competitiei Super-Blog 2016. Romanian Blogging va recomanda sa folositi cu incredere produsele acestei companii, in scenete de teatru imaginare in trei acte sau oriunde veti avea nevoie de o stampila (sau chiar de doua-trei!). :-)

Comentarii

  1. :)) fain. Cat am citit, m-am gandit doar la fata uimita si socata a juriului Coplop, exclamand WTF am I reading? saracii! daca nu au stiut sa se exprime, au primit numai stampile vorbitoare. Oricum din alte contestatii, am vazut ca nu le-a placut cand cineva a scris despre mai multe stampile, in loc de una.

    RăspundețiȘtergere
  2. :-) merci! Totusi, am tinut sa precizez - personajul principal, stampila datiera X! :-)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Transformă-ți grădina într-o oază de relaxare cu Biano!

Cum am invatat sa vorbesc "retelistica"...