O nunta cu stil la un...biorestaurant!


Alimentatia bio - un stil de viata


La un moment dat, in decursul tumultoasei mele cariere, am lucrat pentru o perioada de timp in cadrul Asociatiei Bio-Romania. Nu pentru multa vreme (si nu comentez aici motivele pentru care nu am avut o cariera mai indelungata acolo) dar mi-a fost suficient pentru a intelege ca "bio" nu inseamna doar ceea ce crede lumea ca inseamna - bio este intr-adevar un stil de viata, unul ceva mai pretentios dar care pe termen mediu si lung isi demonstreaza valoarea. 
Mi-a fost suficient sa inteleg un "amanunt" extrem de important pe care multi dintre cei care in ziua de azi se lauda ca produc bio sau ca ofera spre vanzare produse "bio" nu il inteleg - "bio" inseamna nu numai grija pentru produsul in sine ci si acuratete in modul in care este acel produs certificat ca organic si, mai ales in cazul restaurantelor, grija in modul in care se prepara meniul final - degeaba folosesti ingrediente bio daca bucatarii nu stiu sa prepare decat cu ulei dublu rafinat!

Intrucat am sesizat ca unul dintre subiectele cele mai discutate intre viitoarele mirese este cea mai potrivita locatie pentru nunta, m-am gandit sa va propun astazi ceva diferit, in spiritul alimentatiei si al stilului de viata sanatos: un biorestaurant! 
Nu stiu ce va evoca voua termenul acesta, "bio", dar cu siguranta veti asocia "bio" cu "sanatate". Ei bine, ce-ati spune daca ati vedea ca "bio" poate insemna si...buna dispozitie, eleganta si stil?

Dar de ce tocmai o nunta la un...biorestaurant? Stati sa vedeti...nu orice biorestaurant!

"Restaurant bio Bucuresti"


Este suficient sa dai o cautare pe Google dupa aceste cuvinte cheie si ti se deschid o sumedenie de pagini, unele care incearca sa promoveze alimentatia bio dar si altele care nu au nicidecum treaba cu conceptul  in sine ci sunt doar niste pagini in spatele carora niste neaveniti incearca sa atraga clientela prin folosirea unui termen "la moda"...ma rog, nu e momentul sa comentam aici. Atrag insa atentia ca nu toate rezultatele cautarilor pe Google au legatura cu conceptul de alimentatie organica, sanatoasa si ca, daca nu sunteti atenti sa studiati oferta fiecarei locatii in parte, riscati sa fiti dezamagiti si sa ramaneti cu impresia ca "bio" este ceea ce v-au pus unii sau altii pe masa. Haideti sa vedem insa ce inseamna cu adevarat "bio" si de ce recomand eu organizarea unui asemenea eveniment important intr-un astfel de restaurant.




Pe pagina a doua a Google, in partea superioara, veti gasi restaurantul Oliviers, care face parte din complexul hotelier Residence Hotels, despre care am mai scris pe acest blog. Daca atunci insa scriam despre celalalt hotel al lantului, astazi va voi prezenta restaurantul Oliviers si locatiile adiacente care fac parte din Hotelul Arc de Triomphe - astfel veti vedea ca nu numai Hotelul Domenii Plaza are cu ce se lauda...

Ce inseamna de fapt un "restaurant bio" - biorestaurantul Oliviers





Resturantul Oliviers este cu adevarat un biorestaurant - asa cum prezinta si pe pagina proprie, majoritatea ingredientelor care compun meniul restaurantului sunt biologice si provin de la producatori care au certificate de calitate si certificate bio. Restul produselor restaurantului provin din serile si livezile proprii si sunt in curs de certificare.
Trebuie sa stiti aici ca "in curs de certificare" (si este foarte corect faptul ca Oliviers a precizat acest lucru pe pagina sa) nu te inscriu, din punct de vedere legal, in conceptul "bio" dar, foarte important, normele pe care trebuie sa le respecte producatorii bio in curs de certificare in perioada celor doi ani de verificari inopinate ma determina sa spun, fara teama de a gresi si in virtutea experientei pe care am acumulat-o in timpul cat am lucrat in domeniu, ca produsele provenite din serele si livezile proprii ale restaurantului Oliviers cu siguranta ca respecta cele mai draconice norme "bio" - in caz contrar certificatul "bio" nu s-ar obtine iar procesul ar fi reluat pentru inca un ciclul de doi ani, dupa caz. 

Asa cum spuneam, important este si cum iti gatesc chefii meniul - degeaba ai ingrediente organice, de calitate, daca nu ai bucatar! Restaurantul Oliviers insa demonstreaza ca are si produse bio si chefi care stiu intr-adevar arta gatitului, mai ales dupa cum se prezinta pe site-ul restaurantului:



...dar si dupa cum arata cateva dintre preparatele lor bio incluse in meniul specific:


Meniu bio la Restaurant Oliviers - Hotel Arc de Triomphe, Residence Hotels


Eu unul as incerca in primul rand supa crema de rosii cu busuioc (yammi!!!), o portie de penne all'arabbiata (si mai yammi, mai ales daca le prepara mai condimentat, asa cum le face doar prietena mea) sau un vol au vent cu pui si ciuperci (depinde daca vreau sa mananc ceva si bio si consistent, de pilda) iar la desert as incerca marul lor copt cu miere si nuca - nu de alta dar am vazut eu la Masterchef ca unul dintre concurenti a facut furori cu un astfel de preparat si de atunci ma gandesc incontinuu la cum ar fi daca as fi fost eu in juriul acela in locul chefilor... Un meniu precum cel pe care vi l-am prezentat aici costa intre 50 si 67 de lei, depinde de preparatele pe care le doriti. Nu e mult, in special cand te gandesti ca mananci sanatos!


O nunta cu stil si meniu bio!


Si totusi - de ce biorestaurantul Oliviers este o locatie potrivita pentru o nunta? In primul rand, grija chefilor pentru bucatele pe care le veti pune in noaptea evenimentului pe mese garanteaza faptul ca va fi o nunta la care nu numai ca nu veti avea surprize culinare dar veti promova si un stil de viata sanatos! 
In al doilea rand, Oliviers, pe langa preparatele bio are o mare varietate de preparate clasice, facute insa din ingrediente organice sau provenite din serele si livezile proprii, asa cum precizam. 
Veti gasi astfel, in meniul Oliviers, o varietate de preparate, de la cele mediteraneene (sa nu uitam ca Oliviers este un important restaurant cu specific mediteraneean din Bucuresti) la cele traditionale romanesti, iar bucatele de pe mesele nuntasilor ar putea sa arate si cam asa:


Meniu divers la biorestaurant Oliviers, Hotel Arc de Triomphe, Residence Hotels


Cele mai importante insa la o nunta sunt...


...stilul si eleganta, iar frumusetea miresei sau a rochiei in care se imbraca nu tin loc de eleganta intregului eveniment, sa ne intelegem...
Din acest punct de vedere, Oliviers este o locatie aparte, care te va fermeca indiferent ca vrei sa iei masa in oras, intr-o locatie deosebita...


...sau ca vrei sa iti organizezi nunta in incinta restaurantului sau intr-una din salile disponibile din cadrul aceleasi locatii, vei beneficia de aceeasi grija si daruire din partea personalului. Mai mult, Residence Hotels iti va pune la dispozitie si un consultant de eveniment care se va asigura ca nunta ta este perfecta si in plus, inclus in acelasi pachet de servicii, beneficiezi si de un apartament nuptial pentru ca, dupa petrecere, sa poti sa te odihnesti intr-una din cele mai frumoase si cochete camere alaturi de persoana care tocmai ti-a jurat credinta la bine si la greu.

Si, cine nu ar dori ca oaspetii sa ajunga intr-o locatie care sa ii intampine asa...

...si sa se aseze la mese aranjate asa...?


De aceea, Arc de Triomphe cu al sau biorestaurant Oliviers si cu salile de bal este o locatie perfecta pentru o nunta cocheta, eleganta, stilata si, de ce nu, perfecta... Acum, ca v-am gasit locatia perfecta, mai ramane sa va gasiti voi persoana potrivita - in rest, totul se aranjeaza pentru nunta! 

P.S. Chiar daca articolul a fost scris pentru proba "Residence Hotels" 2 din cadrul Superblog 2016, cu siguranta ca in cazul in care vreodata voi face nunta (daca ma mai bate mult la cap prietena), voi alege una din salile Arc de Triomphe! :-) Garantat!


Comentarii

  1. Mulțumim pentru articol! Se vede că a fost muncit, bine documentat și scris cu drag. Vă așteptăm să discutăm despre nuntă! Poate chiar la Gală. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Transformă-ți grădina într-o oază de relaxare cu Biano!

O zi din viata unei stampile datiere (sceneta in trei acte)

Cum am invatat sa vorbesc "retelistica"...